nb-NOen-GB
nb-NOen-GB
t
m

1 Søk

2 Velg produkt

3 Registrer kunde

4 Bekreftelse

Resultat FROMDATE  -  TODATE

Antall

Personer

Henter pris
Bestill Vis handlekurv
Ikke tilgjengelig i valgt periode
Vis tilgjengelighet

Pensjon

Ingen ledig kapasitet for valgt periode

 
Produkt
Periode
Antall pers.
Sum total
-
Person:
Notater:
 
x
 
 
 
Sum Total
 
 
Logg inn eller registrer deg for å bestille
E-post
Ikke en gyldig e-postadresse
E-post
E-post kan ikke være tomt
Gjenta e-post
E-post er ulik
E-post er like
Passord
For kort (min 5 tegn)
Svakt passord
Middels passord
Sterkt passord
Passord kan ikke være tomt
Gjenta passord
Passord er ulik
Passord er like

Fornavn
Fornavn kan ikke være tomt
Etternavn
Etternavn kan ikke være tomt
Firma
 
Gate
Gatekan ikke være tomt
Nasjonalitet
Nasjonalitet kan ikke være tomt
Postnr
Postnr. må inneholde fire sifre
Sted
Sted kan ikke være tomt
Telefon
Telefon kan ikke være tomt
Vennligst les og godta for å fortsette bestilling
Henter avtale...

VARME OM SOMMEREN

Hos oss finner du Saltdals offisielle værstasjon. Om sommeren opplever vi opptil flere dager å være det varmeste stedet i Norge. For eksempel hadde vi 26 dager med over 20 grader sommeren 2014. Av disse var fire dager over 30 grader. Grunnen til dette er dalens dype formasjon. Vi har mange fastboende campinggjester som nyter den varme sommeren hos oss. Høres dette for varmt ut fins det flere bademuligheter i nærheten for å kjøle seg av.

FISKE

Vi er stolte av Saltdalselva som renner rett forbi Nordnes Camp & Bygdesenter. Dette er ei meget populær elv å fiske laks og sjøørret i. Elva kalles «Dronninga i nord» og er kjent for sitt ville og vakre preg. Du trenger ikke gå langt fra elva før du befinner deg i flott villmark. Elva renner fra Saltfjellet helt ned til Rognan. Vi ligger omtrent midt i hjertet av elvas løp - vi er derfor et velegnet utgangspunkt som base under fiskesesongen. Saltdalselva er egnet for alle typer redskap, men er kjent for å være en fin fluefiskeelv. Elva er åpen fra15 juli til 15 september hvert år. Hos oss kan du kjøpe fiskekort og fiskeutstyr. I tillegg gir vi ut gratis kart over alle sonene og annen info om fiske i elva. All informasjon ligger imidlertid på <a href="https://lakseelver.no/elver/saltdalselva" target="_blank">saltdalselva.no</a>

KROA

Kroa vår er en av Norges mest spesielle veikroer, et særegent byggverk som må oppleves! Her kan du nyte god hjemmelaget mat i en atmosfære som forener kraftige dimensjoner av tømmer og stein. Vi er blitt kjent for våre innholdsrike middagsbuffeter, kun med hjemmelaget mat. Om sommeren serverer vi også frokostbuffet. Dessuten tilbyr vi lokale matretter, f.eks. vår populære møsbrømlefse.

NORDLYS

Vi holder til noen få mil nord for Polarsirkelen. Vintrene er lange med rundt to måneder mørketid. Dette gir meget gode muligheter for å se nordlys hos oss. Imidlertid er det mulig å oppleve nordlys så tidlig som fra midten av september til utgangen av mars. Vi ligger på et lite tettsted midt i ei bygd. Her finner du flott natur med villmark i alle kanter. Vi kan tilby en sjelden naturopplevelse. Å være omringet av skog og stillhet midt i den mørkeste tiden. Den svarte vinterhimmelen med skinnende stjerner. Det grønne dansende lyset som svever over deg med et magisk preg. Alt rett over deg, der du bor. En opplevelse du aldri vil glemme.

NASJONALPARKER

Vi ligger midt mellom to store nasjonalparker, Junkerdal nasjonalpark og Saltfjellet- og Svartisen nasjonalpark. Vi er derfor et supert utgangspunkt å starte en langtur i flotte naturomgivelser. Vi tilbyr transport frem til inngangen av begge nasjonalparkene. Dessuten er det gangavstand fra oss til Saltfjellet- og Svartisen nasjonalpark. SALTFJELLET- OG SVARTISEN NASJONALPARK Saltfjellet- og Svartisen nasjonalpark brer seg over mer enn 2000 kvadratkilometer. Dette er Norges mest variasjonsrike nasjonalpark bestående av rent høyfjell med evig is til frodige elvedaler med flott bjørkeskog. Hos oss har du utsikt til nasjonalparkens høyeste fjell. Ølfjellet med sine 1751 meter ligger som en perle langs turløypene på denne siden av parken. Man kan begi seg ut på topptur eller følge ryggen av fjellet videre inn i nasjonalparken. JUNKERDAL NASJONALPARK Junkerdal nasjonalpark er et av Nordens største gjenværende villmarksomårder. Parken strekker seg over nesten 700 kvadratkilometer og er preget av et svært variert landskap som ble formet under istiden for 10.000 år siden. Her finner du særegne plantearter og kanskje er du så heldig å se den sjeldne fjellreven. Nasjonalparken kan by på flere unike turopplevelser både i Junkerdalen, Skaiti og Sulitjelma. Vi holder veldig nært til den sørlige delen parken. Her finner du en mengde av merkede stier og løyper å følge. Vi har blant annet utsikt til den populære Solvågtinden, et høyreist, markert og majestisk fjell i parken. Toppen kan bestiges på én dag. Der vil du oppleve en fantastisk utsikt og kunne se områdene som både Junkerdal nasjonalpark og Saltfjellet- og Svartisen nasjonalpark strekker seg utover. ANDRE NASJONALPARKER I NÆROMRÅDET Både Rago nasjonalpark og Sjunkhatten nasjonalpark er kun én times kjøretur unna. Rago ligger i Sørfold kommune og betegnes som en av landets mest utilgjengelige nasjonalparker. Den byr på tøffe løyper og utfordrende naturomgivelser med spektakulære utiskter. Sjunkhatten ligger både i Bodø, Fauske og Sørfold kommune. Den kalles barnas nasjonalpark fordi det er godt tilrettelagt både for barn og funksjonshemmede. Nær parken ligger Valnesfjord med flere flotte toppturer som Vassviktinden og Kvalhornet. Er du nysgjerrig på mulighetene som finnes i disse nasjonalparkene? Vi selger kart og tilbyr gratis informasjon om hva som kan oppleves i disse nasjonalparkene, især Junkerdal og Saltfjellet- og Svartisen.

TURMULIGHETER PÅ STORJORD

Store deler av Storjord og områdene rundt er vernet. Naturen på Storjord er spektakulær, den byr på fossefall, majestetiske fjell og et rikt plante- og dyreliv. Det er også anlagt flere natur- og kulturstier. Turmulighetene er mange med flere stisystem og hengebruer som gjør det enkelt å utforske området. JUNKERDALSURA Fra Storjord i Saltdal, ca 20 km sør for Nordnes Camp & Bygdesenter, tar Junkerdalen av mot øst. Dalen skjærer seg inn som en trang kløft mellom Tjørnfjellet i sør og Solvågfjellet med den praktfulle Solvågtind i nord. Etter en drøy halvmil videre strekker dalen seg ut og er en åpen fjelldal inn mot Graddis og grensen mot Sverige. Junkerdalsura ble opprettet som naturreservat i 2000.Her finner du en av Nordens største kalkbjørkeskoger og er en av Norges mest kjente plantelokaliteter. Det følger en flott tursti gjennom hele dalen. Er du interessert i planteliv og sjeldne naturomgivelser er junkerdalsura midt i blinken. KJEMÅGFOSSEN Kjemågfossen er et av de vakreste fossefallene i Saltdal. Turen starter fra Skogvoktergården, ca 20 km sør for Nordnes Camp & Bygdesenter. Dette er en flott tur på rundt 45 minutter. Dersom du ønsker en lengre tur kan du enten gå opp på toppen av fossen eller følge veien videre fra fossen slik at du tilslutt ender opp ved starten av turen. TURVEI RUNDT SKOGVOKTERGÅRDEN OG ARBORETET Dette er en lettgått tur og følger flott natur. Den kan gjennomføres med både barenvogn og av rullestolbrukere som har medhjelper. Turen kan starte fra Skogvoktergården eller nasjonalparksenteret. Skogvoktergården ble bygget i 1864 som Statens Skogsvesens første husvære i Norge. Gården ligger idyllisk til ved elvemøtet mellom Junkerdalselva og Saltdalselva. Herfra kan du både gå til Junkerdalsura, Storjordsfjell, Saltfjellet-Svartisen og Storjord Arboret. Det er også mulighet for å overnatte på Skogvoktergården. Nordland nasjonalparksenter ligger på Storjord. Det ble åpnet i 2005 og dekker informasjon for alle nasjonalparkene i Nordland. Fra Nasjonalparksenteret går denne turen gjennom Storjord arboret, hvor et trettitalls treslag er samlet. I Arboretet er det tilrettelagt med stier og informasjonsplakater om tresortene. Området som er arboret i dag er gjenlevning fra 1880 da det ble anlagt planteskole der. Stien går videre til Skogvoktergården. Herfra går turen videre langs elva forbi en trevarde, en tømmerflåte, skogvokterstatuen og ei tjæremile. Veien fører så gjennom en storvokst furuskog med dødisgroper fra siste istid og et gammelt dyregravsystem. Turen ender tilslutt ved Skogvoktergården igjen.

TURMULIGHETER I NÆROMRÅDET

NORDNESFJELL + GRILLHUS Rett ved Nordnes Camp & Bygdesenter starter fjellveien opp mot Nordnesfjell. Dette er en flott tur, du følger en traktorvei helt opp på fjellet og paserer fantastiske utsiktpunkter på veien. Når du kommer opp vil du ha utsikt mot den populære Solvågtinden. I tillegg har lokalbefolkningen på Nordnes satt opp et grillhus på fjellet. Her kan du koke deg kaffe, lage bålmat og slappe av med flott utsikt innover fjellet. FJELLVEIEN + GAPAHUK I NORDNESLIA Det fins flere turveier rett ved Nordnes Camp & Bygdesenter. En populær tur er å følge fjellveien i en runde gjennom skogen. Langs turen finner du b.la. en gapahuk med mulighet for å grille. Her får du en flott utsikt over hele Nordnes og Saltdalselva. Videre på turen er det flere utsiktspunkter å nyte. Det kryr av dyreliv her i skogen, kanskje er du heldig å se skogens konge på turen. FJELLVEIEN + GAMLE FANGSTANLEGG, DYREGRAVER OG SPOR ETTER GRUVEDRIFT En annen populær tur opp fjellveien er å følge veien til gamle fangstanlegg, dyregraver og spor etter gruvedrift. Fangstanleggene kan være opp mot 2500 år gamle. Gruvedriften stammer fra ca år 1900. Begge plassene får du en fantastisk utsikt. SYKKELBYGDA For noen år siden ble det bedre tilrettelagt for sykling i bygda. Det ble b.la. laget en sykkelrute på hele 40 km. Du følger en rute fra Storjord, helt sør i bygda til Rognan sentrum. Hele ruta følger turstier og gamle europavei slik at man slipper å sykle på E6. Dette er en flott mulighet for å se mer av bygda i skjønne naturomgivelser. TRIMPOSTKASSER Saltdal kommunde deltar i et nasjonalt utviklingsprogram og skal tilrettelegge for en naturbasert opplevelsessti gjennom hele kommunen. Nær Nordnes Camp & Bygdesenter finner du et eldorado av oppmerkede turstier, der mange fører til en trimpostkasse. Enten du vil gå på fjellet, ta en treningsøkt eller nyte en rolig spasertur i skogen er mulighetene mange. Vi har kart og informasjon over alle turstier i hele bygda. LANGS SALTDALSELVA VIA TØMMERDAL + GAPAHUKEN Rett ved Nordnes Camp & Bygdesenter finner du Saltdalselva. Det går en tursti langs elva til Tømmerdal. Dette er en flott tur på rundt 1-1,5 times gange. Halvveis på turen kommer du til en gapahuk. Her er det flotte muligheter for å grille med utsikt ned til elva. GAPAHUK VED SALTDALSELVA Bare 300 m unna Nordnes Camp & Bygdesenter finner du en gapahuk rett ved Saltdalselva. Her er flotte muligheter for å grille med plass til rundt 10 stk. Fantastisk utsikt til elva.